U Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine održan je sastanak ministarke prof. dr Snežane Bogosavljević Bošković s načelnikom Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predragom Marićem na temu unapređenja sistema protivgradne zaštite i efikasne odbrane od poplava.
Tokom sastanka ministarka, prof. dr Bogosavljević Bošković detaljno je informisana o aktivnostima koje sprovodi Sektor za vanredne situacije kada je reč o protivgradnoj zaštiti i odbrani od poplava. S obzirom na to da posledice od šteta na usevima usled vremenskih neprilika poput grada i sličnih vremenskih nepogoda snose poljoprivredni proizvođači, ministarka Bogosavljević Bošković insistirala je na unapređenju dobrog sistema zaštite.
Ovom prilikom načinjen je iskorak u rešavanju problema s kojim se poljoprivrednici suočavaju svake godine i na vreme je uspostavljena dobra koordinacija s nadležnim organima. Zajedničkim nastupom nastaviće se sa sprovođenjem aktivnosti u cilju unapređenja sistema zaštite i obezbediti kontinuitet u sprovođenju mera, zaključeno je na sastanku u Ministarstvu poljoprivrede.