Pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević prisustvovao je otvaranju 15. Ovčarske izložbe i 4. Festivala jagnjećeg pečenja u Pričeviću kod Valjeva i izjavio da  država radi na tome da se pomogne ovčarstvo i mlečno govedarstvo.
“Pogotovo u ovčarstvo koje je u ekspanziji zadnjih godina. Mi kao država činimo sve da se poljoprivrednicima olakša“, rekao je Bogićević.
Bogićević je primetio da je budžet za poljoprivredu Valjeva jedan od većih u Srbiji, što je jako dobro.
„Moram da kažem i da će Ministarstvo sledeće godine pomoći i samu organizaciju ove prelepe manifestacije“, kazao je Bogićević.
Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković naglasio je da je čast i zadovoljstvo biti danas u Pričeviću, selu koje je poznato po vrednim ljudima, dobrim domaćinima i naravno jagnjećem pečenju .
“Sve to čini još boljom ovu manifestaciju koja se sastoji iz dva dela, izložbe i takmičenju u pripremi jagnjećeg pečenja“, dodao je Gojković.
Gojković je istakao da se Grad Valjevo trudi da bude pouzdan partner, da se unapredi infrastruktura, a stručne službe stoje na raspolaganju poljoprivrednicima.
“Ove godine grad je izdvojio 85 miliona dinara iz budžeta za subvencije u poljoprivredi i cilj nam je da narednih godina tu cifru i povećavamo“, naveo je Gojković.
Posle dve godine pauze u održavanju, ova izložba okupila je ponovo hiljade ljudi,  a Aleksandar Stanarević iz Valjevske Kamenice proglašen je za najuspešnijeg odgajivača ovaca na „Ovčarskoj izložbi 2022“ koja je okupila 28 odgajivača.
Na prostoru kod škole u Pričeviću svi posetioci mogli su da vide izložena stada valjevskih odgajivača ovaca, a na brojnim tezgama poljoprivrednih gazdinstava bilo je svega, od meda preko zimnice do sireva raznih vrsta i rukotvorina.
 
 
Tekst i foto: Sajt Republika Srbija