Ovogodišnje, 57. izdanje „Župske berbe“ biće održano od 15. do 18. septembra.
 
Više od pet decenija „Župske berbe“ u čast bogatstva ubranog u nedrima Aleksandrovačke Župe, u čast grožđa, u čast vina, u čast sunca, u čast truda marljivih Župljana, ove godine poteći će božanska ambrozija Fontanom vina.
Najveća svetkovina vinogradara Aleksandrovačke župe okupiće brojne vinare i izlagače, kao i sve ljubitelje ovog rajskog nektara, pitkog Župskog vina koje će se točiti dokle god traje berba.
Uz gurmanluke dobrodošlice i čašicu Župskog vina u Vinskoj ulici, posetioci će imati priliku da učestvuju u karnevalu, da prisustvuju defileu učesnika „Župske berbe”, da posete brojne koncerte i izložbe, kao što je Poljoprivredna izložba gde će brojni izlagači predstaviti neizmerno bogatstvo ove prapostojbine vina.
Tradicionalno manifestacija „Župska berba”, održava se u Aleksandrovcu od 1963. godine, dok sama proizvodnja vina u ovoj regiji seže davno u istoriju, a svi zainteresovani mogu pogledati postavku jedinstvenog Muzeja vinarstva i vinogradarstva koja ilustruje istorijski razvoj vinogradarstva ove bogate vinogradarske regije.
Program manifestacije može da pogledate OVDE.
Tekst I foto: Sajt  AgroTV