Sastanak paora koji protestuju i Vlade biće održan dnas od 10 časova. Poljoprivrednici su odlučili da ipak prihvate poziv i sutra dođu u Beograd u zgradu Vlade Srbije.
Predstavnik paora koji su na blokadama u Novom Sadu biće Mileta Slankamenac, koji je učestvoao i u prošlom nesupelom sastanku u Beogradu, piše Danas.
Pored poljoprivrednika i premijerke, Ane Brnabić, na sastanku će biti i uljari, predstavnici trgovinskih lanaca, Privredne komore Srbije te ministarstava poljoprivrede i finansija.
Poljoprivrednici koji protestuju ispred Banovine pozvani su sutra od 10 čaova u Vladu Srbije na pregovore, gde će pored premijerke Ane Brnabić i resornih ministarstava biti i predstavnici uljara, trgovinskih lanaca i Privredne komore Srbije.
Poljoprivrednik Radoslav Adamović kaže za Danas da nisu odušeljeni ovim pozivom, ranije su se i dogovorili da više neće ići “bezveze u Beograd”.
“Upravo ćemo predstaviti svim poljoprivrednicima ovaj poziv, pa ćemo videti šta ljudi odluče. Trenutno je širom Srbije više od 1000 traktora na blokadama i mi ne možemo više ništa sami odlučivati, bez konsultacije sa tim ljudima. Meni nije naročito dobra ideja da se sastajemo i sa uljarima, oni nama trenutno nisu krivi za ovu situaciju. U Beograd na sastanke koji neće ništa doneti nam se iskreno ne ide. Ako nam otvore prolaz da tamo odemo sa pedesetak traktora, to bi prihvatili”, rekao je Adamović.
Blokada centra Novog Sada ostaje samo na Bulevaru Mihala Pupina. Adamović kaže da se protest neće proširivati.
 
Tekst i foto: Agrosmart