- Ministarstvo poljoprivrede je otvoreno za saradnju i spremno da sasluša ideje i predloge svih koji žele da unaprede oblast hortikulture u Srbiji kojoj je neophodna sistemska podrška institucija, rekao je ministar poljoprivrede dr Dragan Glamočić otvarajući 19. međunarodni sajam hortikulture "BeoPlantFair". Istakao je da su svi učesnici sajma hortikulture u zajedničkoj misiji očuvanja životne sredine i efikasnog korišćenja prirodnih resursa.
Da se resorno Ministarstvo trudi da podrži ovu oblast potvrđuje činjenica da je ono po deveti put pokrovitelj sajma, a dokaz su mere poljoprivredne politike koje je nabrojao ministar Glamočić.
- Podrška Ministarstva se ogleda u izdvajanju bespovratnih sredstava za podizanje višegodišnjih proizvodnih zasada, matičnih zasada voća, vinove loze i hmelja, odnosno podsticaj za proizvodnju sadnog materijala, zatim certifikaciju i klonsku selekciju voćaka, vinove loze i hmelja, odnosno unapređenje rasadničarske proizvodnje, kao i za nabavku nove opreme i mehanizacije, osiguranje zasada, biljnu proizvodnju i za mineralno đubrivo i dizel gorivo, istakao je ministar.
Pod sloganom "Ulepšaj život" 19. međunarodni sajam hortikulture okupio je više od 100 izlagača iz zemlje i inostranstva iz raznih oblasti hortikulture - voćarstva, vinogradarstva, pčelarstva, gajenja lekovitog bilja, proizvodnje sadnica i semenskog materijala, uzgajanja cveća i cvetnog materijala, uzgoja i održavanja zelenih površina, pejzažne arhitekture.