- Čak 1289 sela iz 87 opština učestvovaće u predstojećim Miholjskim susretima sela 2022, sa oko 150 hiljada učesnika i posetilaca, izjavio je Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu u Palati Srbija nakon današnje sednice komisije za dodelu bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“.
Naš veliki pesnik Ljubivoje Ršumović – Ršum, koji je na čelu komisije istakao je da će seljani uzeti učešće u različitim aktivnostima. 
-Takmičiće se u kulturno-umetničkim sadržajima - folkloru, izvornom pevanju, sviranju gusala i tambura, slikanju; literarnim sadržajima - recitovanju, pisanju pesama i kratkih narodnih formi (blagoslovi, zdravice); zanatskim i primenjenim umetnostima - izradi rukotvorina, suvenira, tkanju, štrikanju, vezu, pletenju; sportskim aktivnostima – od fudbala i košarke do narodnog višeboja (bacanje kamena s ramena, skok iz mesta, nadvlačenje konopca, nadvlačenje štapa…) i gastronomskim specijalitetima - pravljenju tradicionalnih jela i kolača. Deca će se takmičiti u kvizu znanja, sportskim disciplinama, ali i slaganju kukuruzovine u kupe i trčanju u džaku  objasnio je Ršumović
Odobreno je 87 zahteva jedinica lokalnih samouprava po Javnom konkursu za dodelu bespovratnih sredstva koji predviđa do 500 hiljada dinara za organizovanje ove manifestacije u selima na teritoriji jedne jedinice lokalne samouprave. 
Jednodnevni ili višednevni susreti održavaće se od 28. juna do 1. decembra 2022. godine.
Ukupan iznos danas dodeljenih sredstava je 41,3 miliona dinara, a većina jedinica lokalnih samouprava učestvovaće i sopstvenim sredstvima. Od 87 jedinica lokalnih samouprava, koje će organizovati ove manifestacije, 31 je iz IV grupe razvijenosti i devastiranih područja.
Podnosioci prijave na ovaj javni konkurs su jedinice lokalne samouprave, koje su same osmislile program, datum, satnicu, i mesto održavanja jednodnevne ili višednevne manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“, a koja obuhvata aktivnosti u kojima učestvuje stanovništvo sela sa teritorije jedne jedinice lokalne samouprave. 
Cilj ovog Programa je obogaćenje društvenog i sportskog života stanovnika u selima, negovanje tradicionalnog načina života i kulturno - istorijskog nasleđa.
U prošlogodišnjim „Miholjskim susretima sela“ učestvovalo je 961 selo Srbije i okupili su gotovo 100. 000 učesnika i posetilaca.
 
Foto: Nenad Petrovic,Beta