Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je javni poziv za davanje podsticaja Grada Zrenjanina u vidu košnica sa pčelinjim društvima mladima na selu. Cilj javnog poziva je pomoć mladima u oblasti pčelarstva kroz dodelu košnica sa pčelinjim društvima u naseljenim mestima na teritoriji grada Zrenjanina.
Javni poziv otvoren je do 6. juna, a prema opštim uslovima za učešće na konkursu, pravo za ostvarivanje podsticajnih sredstava imaju fizička lica do 40 godina starosti. Podnosilac prijave treba da ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava sa aktivnim statusom sa najmanje 20 upisanih košnica, a najviše 30 upisanih košnica. Takođe, podnosilac prijave mora biti iz naseljenih mesta grada Zrenjanina.  
Mladim pčelarima koji budu ostvarili pravo na podsticaj biće dodeljene košnice od proizvođača koji su tu vrstu pomoći od Grada Zrenjanina dobili 2019. godine. 
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura pozvao je mlade pčelare iz seoskih sredina da učestvuju na ovom javnom pozivu, ostvare subvenciju grada i dodatno razviju taj vid poljoprivredne proizvodnje. 
- Ukazala se potreba za ovakvim konkursom, jer je u prethodnom periodu, od strane Republike Srbije i Grada Zrenjanina, pokrenuto više aktivnosti koje imaju za cilj povratak i opstanak mladih na selu, kao i podsticanje da se bave različitim vidovima poljoprivredne proizvodnje. Podsetiću da smo naše pčelare počeli da pomažemo 2017. godine, kada je u tu svrhu iz gradskog budžeta izdvojeno tri miliona dinara. Svi koji su tada i kasnije dobili sredstva u obavezi su da nakon tri godine vrate gradu pet košnica, koje se potom dodeljuju novim mladim proizvođačima i upravo to ćemo primeniti u slučaju ovog javnog poziva - rekao je gradonačelnik. 
Tekst javnog poziva i potrebna dokumentacija objavljeni su na sajtu Grada Zrenjanina, stranici “oglasi i konkursi” http://www.zrenjanin.rs/sr/e-uprava/oglasi-i-konkursi