Pokrajiinski sekretarijat za privredu i turizam danas, 31. maja, raspisao je Konkurs za sticanje prava korišćenja znaka "Najbolje iz Vojvodine". Reč je o Konkursu kojim se  promovišu najbolji proizvođači proizvoda, pružaoci usluga i organizatori manifestacija sa teritorije AP Vojvodine. Uslov da neki proizvod ponese oznaku je da je autentičan, kao i da pretežna sirovinska baza za njegovu izradu potiče sa teritorije Vojvodine. Kada su u pitanju manifestacije, turistički i ugostiteljski objekti, ideja je da se oznakom podrži multietnički karakter Vojvodine i sve ono što promoviše tradicionalne vrednosti Pokrajine.

Konkurs je  prvi put nakon pauze od pet godina organizovan prošle godine i tada je oznaku "Najbolje iz Vojvodine ponelo 18 dobitnika. Osam su proizvodi, dva usluge i preostalih osam manifestacije.

-Cilj je da se u medijima što više prostora da onima koji su dobri i trude se da postanu još bolji. Imamo odlične proizvode, manifestacije i usluge, a svedoci smo da su upravo proizvodi sa regionalnim identitetom proslavili mnoge države, rekao je dr Nenad Ivanišević, pokrajinski  sekretar za privredu i turizam na konfereniciji za medije održanoj povodom raspisivanja Konkursa.

Konferencija je održana u novosadkom restoranu "Veliki" jednom od prošlogodišnjih dobitnika oznake "Najbolje iz Vojvodine" u sektoru usluga. Kako je na konferenciji istakao Aleksandra Dobromirov, vlasnik restorana "Veliki" ova oznaka znači puno za pozicioniranje restorana na mapi Novog Sada.

-Restoran se nalazi u centru, nemamo pogled na Dunav i Frušku goru, i jedino čime možemo da se nametnemo posetiocima je kvalitetna hrana, istakao je Dobromirov.

Konkurs za sticanje prava na korišćenje Znaka otvoren je do 31.07.2022. godine.

Zainteresovani prijave treba da pošalju u pisanom ili elektronskom obliku na obrascu: „Zahtev za korišćenje Znaka" ko]i se može preuzeti u DOO „JUGOINSPEKT“, Novi Sad, ulica Dunavska 23/I, (telefon: 021/422-733). Konkursna dokumentacija u pisanom obliku se dostavlja u zatvorenoj koverti na adresu: DOO „JUGOINSPEKT - NOVI SAD“, 21000 Novi Sad, Dunavska 23/I, sa napomenom na licu koverte „NAJBOLjE IZ VOJVODINE", a konkursna dokumentacija u elektronskom obliku se dostavlja na elektronsku adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Tekst i foto: A.M.