Na konferenciji za medije na  štandu Privredne komore Republike Srpske  na 89. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, direktor preduzeća “Grad” iz Bijeljine Branislav Vlačo, organizator 20. Međunarodnog sajma poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije “Interagro 2022”, pozvao je sve zaintresovane kompanije iz Srbije da u što većem broju učestvuju na ovoj sajamskoj manifestaciji, od 20. do 22. septembra u Bijeljini.  Naveo je da su u toku pregovori da Republika Srbija bude zemlja partner sajma koji slavi 20 godina postojanja.
Pomoćnik ministra poljoprivrede Republike Srpske Zoran Maletić izjavio je da će  se učiniti dodtani napori  da se u Bijeljini  prerdstavi 250 do 300 izlagača iz Srbije, regiona i Evrope.
Istovremeno Vlačo i Naletić zahvalili su  se  Privrednoj komori Vojvodine i njenom predsedniku Bošku Vučureviću na decenijkom pružanju podršku  sajmu u Bijeljini  kako bio on bio što uspešniji i nastupilo što više izlagača iz Srbije, odnosno Vojvodine.
Predsednik PKV Boško Vučurević rekao je da je Republika Srpska izuzetno značajan spoljnotrgovinski partner Srbiji.  Naglasio da će se Privredna komora Vojvodine i ove godine u najboljem svetlu predstaviti na Poljoprivrednom sajmu u Bijeljini.
„Okupićemo  najmanje 20 jakih privrednika iz Srbije koji će imati svoje štandove, a pored njih biće zastupljene značajne kompanije koje imaju interes za saradnju ili posao u Republici Srpskoj, odnosno BiH“, poručio je Vučurević.
Na 89. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji je u toku, svoju ponudu direktno predstavlja 11 preduzeća i kompanija iz Republike Srpske, a  20  putem kataloga.
Tekst i foto. K.R.