Proizvođač traktora, komabjana i drugih poljoprivrednih mašina s oznakom Case IH biće sponor trkačkog tima Aprilia u MotoGP™ sezoni 2022.

Sporazum o sponzorstu, u okviru najznačajnijeg svetskog takmičenja moto trka, postaće aktuelan već na prvoj ovogodišnjoj trci u Kataru. Sponzorstvo je zapravo stvaranje partnerstva između kompanija koje su preoznatljive po svom radu na tehničkim inovacijama svaka u svom sektoru. Case IH je jedan od lidera u proizvodnji poljoprivredne opreme, a svojvremeno je bio pionir u razvoju trktora velike snage sa gumenim gusenicama čuvenog modela Quadrac. I druga strana je veoma uspešna u svom radu. Tako je inovativni pristup Aprilia Racing tima, koji je deo italijanske Piaggio Group pomogao u brojnim trkačkim pobedama i 54 svetske titule kroz različite sportske kategorije motosporta.  U motoGP u sezoni 2022. za novu titulu tima Aprilia Racing nadmetaće se talentovani vozači Aleks Espargaro i Maverik Vinjales.

-Napredne tehnologije naše opreme su uporedive sa svim u motosportu, kaže Mirko Romanjoli vice predsednik Case IH i Steyer Europe.

-Case IH i Aprilia Racing dele mnogo toga-zahtev za visokim performansama i snagom, prestiž naših brendova i strast koja stoji iza toga kao i timski rad i konkuretnost koja je neophodna da se dostigne nejveći nivo. To je i razlog zašto smo se odlučili za partnerstvo sa Aprilia Racing, jednim od vodećih konstruktura u MotoGP, i verujemo da ćemo u budućnosti podeliti i uspehe kako na stazi tako i u polju. Vreme i pouzdanost su kritični u mototrkama ali i u dnevnim poljoprivrednim operacijama, dok su analize podataka ključni element uspeha u parceli i na test i trakačkim stazama. Bez obzira da li je cilj pobeda u trci šampionata, ili produktivna setva ili žetva, planiranje i razumevanje miliona različitih podataka su osnova. Mi delimo i zajedničke rezike po pitanju vremenskih prilika i drugih varijablama što znači da se strategije moraju stalno i iznova razmatrati, smatra Romanjoli.

Masimo Rivola predsednik CEO Aprilia Racing takođe je veoma zadovoljan zbog partnerstva sa Case Ih.

-Ja zaista gledam napred u pogledu sezone koje slede, sada kada je Case IH na našoj strani i nadam se da su fanovi oba brenda spremni da se trkaju sa nama. U uslovima izazova širom sveta i snažnih performansi mi delimo isti pobednički duh i želju za uspehom. Mi takođe verujemo u inovacije i  timski rad kao dva ključna aspekta kada se takmičite na najvećem niovu: na MotoGP svetskom šampionatu za Aprilia Racing, i globalnom tržištu za Case IH. 

M.A