* Посетиоци Сајма ће бити у прилици да виде садржајну изложбу савремених решења пољопривредне технике и опреме, као и продајне програме других компанија, које су значајни актери у пословној производњи.
 
Међународни сајамско-конференцијски догађај Агро Београд, у чијем фокусу су специјализоване пољопривредне производње воћа, винограда и повртарства, одржан је од 27. до 29. јануара у Београду. Како је ово најмлађа сајмска манифестација, када је одржана први пут 2020. године, показала је велики потенцијал, на првом месту бројним посетама пољопривредника из Србије. 
Прошле године је изостао сајамски део манифестације услед пандемије изазваног вирусом Цовид -19, али је, почетком марта, одржана конференција где се говорило о перспективама извозних тржишта воћа и поврћа , потенцијалу јабучастог и коштичавог воћа и садног материјала у Србији , али и моделима финансирања агробизниса . и напредним технологијама које се примењују у воћарско-виноградарској производњи. Због велике актуелности о овим темама ће и на предстојећем Сајму говорити релевантне стручности који ће на тај начин пољопривредним произвођачима указивати на перспективу развоја, али и могућности постојања борбе која се може постићи. 
На првом сајму Агро Београд привукли су велику пажњу посетиоца и изложбени експонати пољопривредних машина, међу којима су доминирала техничка решења усклађена са потребама корисника. Тако су под кровом ауле Београдског сајма приказани трактори, машине за обраду земљишта и негу усева, као и једно име за убирање. И на постојећем сајму, ако се узму у обзир компаније које су се појавиле на овој манифестацији, са оправдањем се може очекивати богата изложба пољопривредне технике. 
Сајам Агро Београд је место где и купци и трговци воћем, поврћем, гроздјем и вином, могу да успостави контакте са произвођачима из нашег региона који се интензивно развија.
Партнери ове манифестације, који су и организатори и учесници више догађаја који ће бити одржани током сајма Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Секретаријата за привреду Града Београда и Удруге. 
МА
 
УСПЕШАН ПОЧЕТАК
 
Сајам Агро Београд и конференција одржавају се од 2020. године. На првом одржаном сајму се представило више од 500 домаћих и страних излагача из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Бугарске, Румуније, затим Италије, Италије, Украјине, Украјине, Индије. Осим сајмског дела, Агро Београд организује и специјализоване конференције које се баве наактуелним питањима из пољопривреде и прехрамбене индустрије.