* Tokom Savetovanja biće predstavljeni najaktuelniji rezultati iz oblasti oplemenjivanja, semenarstva i tehnologije gajenja ratarskih i povrtarskih vrsta, kao i primeri dobre poljoprivredne prakse
 
Institut za ratarstvo i povrtarstvo, Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, sa Institutom iz Republike Srpske, organizuje 56. savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije i 2. savetovanje agronoma Srbije i Republike Srpske na Zlatiboru, u periodu  od  30. januara do  3. februara. Biće to prilika da se ponovo na jednom mestu okupe i razmene znanja i iskustva stručnjaci, poljoprivredni proizvođači, savetodavci, predstavnici ministarstva. 
Tokom Savetovanja biće predstavljeni najaktuelniji rezultati iz oblasti oplemenjivanja, semenarstva i tehnologije gajenja ratarskih i povrtarskih vrsta, kao i primeri dobre poljoprivredne prakse. Pored predavanja, uvek praćenih vrlo konstruktivnim razgovorima, učesnici će imati prilike da učestvuju i u panel-diskusijama posvećenim  porukama i poukama sušne godine, zatim nauci i privredi, kao i podršci mladim poljoprivrednicima, gde će, pored eminentnih istraživača, profesora i predstavnika privrede, učestvovati i poljoprivredni proizvođači, predstavnici medija, stručnih škola, udruženja i nevladinih organizacija. Programom je planirano i predstavljanje dva centra izvrsnosti – Centra izuzetnih vrednosti za inovacije u oplemenjivanju biljaka tolerantnih na promene klime – CLIMATE CROPS i Centra izuzetnih vrednosti za leguminoze. Svi zaključci, preporuke i pouke Savetovanja biće dostupni zainteresovanim proizvođačima, kao i široj javnosti preko medija koji će  pratiti skup, kao i sajt Instituta.
T. G.