U prodaji je  novo izdanje knjige "Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2022.", koja  obiluje brojnim tekstovima iz različitih  oblasti agrarne privrede i proizvodnje hrane. Nisu zanemarene ni druge teme važne za unapređenje poljoprivrede, među kojima je osavremenjavanje proizvodnje, digitalizacija, zaštita životne sredine, klimatske promene...
Knjiga je bogatija i za nove tematske  blokove o  kojima je do sada manje pisano. Nov blok "Žena i selo" potvrđuje  koliko važnu ulogu imaju žene u osnaživanju ruralnih sredina, dajući tako smisao seoskom životu.  Zahvaljujući preduzimljivosti, idejama osnivaju zadruge i obezbeđuju dodatni prihod sebi i svojoj porodici.
Takođe i blok " Brendiranje agrarnih proizvoda"  je nova celina koja ukazuje na neraskidivu povezanost proizvoda i područja s kojih potiču kao i potrebi izgradnje identiteta vezanog za to geografsko poreklo i reputaciju tih proizvoda. I u ovom izdanju akcenat je na zadrugarstvu i potrebi da se mali proizvođači udružuju kako bi opstali, a njihova budućnost je  svakako u formiranju  specijalizovanih i složenih zadruga.
Vredno pomena je da se oko 150 autora, potrudilo da ovu knjigu učini korisnom i zanimljivom. "Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2022" štampan je na 406 strana i obuhvata više od trideset oblasti od ruralnog turizma, obrazovanja u poljoprivredi, organske proizvodnje, poljoprivredne tehnike, primarne poljoprivredne proizvodnje do životne sredine, jednom rečju svega onoga što je neophodno za   život i opstanak na selu.
Knjiga "Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2022.", obiluje  brojnim temama i predstavlja skroman doprinos osavremenjavanju našeg agrara, ali i pokušaj da se ukaže na aktuelne probleme  i istakne ono što je dobro, kao jedan od putokaza ka boljem sutra. Pimerak ovoj jedinstvenog i posebnog izdanja  možete poručiti u redakciji lista "Poljoprivrednik", po ceni od 2.000,00 dinara. 
T. Gnip