Špartač, ili kako ga još nazivamo - međuredni kultivator, je univerzalna priključna mašina za traktore robusne konstrukcije ali vrlo jednostavna za korišćenje, transportuje se nošen. Koristi se za širokorednu obradu kukuruza i suncokreta i uskorednu obradu šećerne repe, soje i povrtarskih biljaka.

Huđik špartačmože imati jako dug radni vek ukoliko se vodi računa pri rukovanju, redovno podmazuju bitni delovi i uz minimalno održavanje koje podrazumeva zamenu habajućih delova. Delovi koji se najčešće menjaju su: prednje i zadnje motike, zagrtač kukuruza, drzači prednjih i zadrnjih motika, duži i kraći horizontalni držač, odlivak jastuk, odlivak ležišta nosača motike, odlivak stežač nosača motike.

Najbitniji delovi za špartač

HUĐIK međuredni kultivator sa elastičnim S-motikama omogućava obradu zemljišta između redova uz veliku radnu brzinu, optimalna radna brzina je 10-12 km/h. Korov se iseca sa korenom, vadi iz zemlje i nakon toga se brzo osuši. U isto vreme struktura zemljišta se ne oštećuje. Naprotiv dolazi do rastresanja i provetravanja zemlje. Za uže međuredove, tj. 55 cm stavljalju se 3 „S" opruge sa širokim pačijim nogama (150 mm), a za široke međuredove stavlja se 5 „S" opruga sa širokim pačijim nogama.

U kombinaciji sa velikim nazubljenim zaštitnim diskovimakoji sprečavaju zatrpavanje i bilo kakvo eventualno oštećenje korena i stabla biljaka, što takođe omogućuje obradu zemljišta i dok su usevi mali, postiže se savršena preciznost u čišćenju korova bez ikakve mogućnosti oštećenja useva. Maksimalna radna visina od 60 cm omogućava upotrebu i u poodmakloj fazi rasta useva.

Stabilizatorski diskoviomogućavaju precizan rad bez kormilara, ulaze u zemlju 3-4 cm i time održavaju pravac, omogućavaju savršeno praćenje redova bez obzira na visinu korova.

Ukoliko radna širina mašine prelazi 3 metra, na raspolaganju su kultivatori sa specijalnim ramom na sklapanje, a sklapanje vrši hidraulični cilindar kojim se upravlja iz kabine traktora.

Habajući delovi za međuredni kultivator

Sve mašine firme "Huđik", pa i špartač, su razvijene u saradnji sa Fakultetom Tehničkih nauka iz Novog Sada, sa kojim postoji ugovor o poslovnoj tehničkoj saradnji. Koriste se visokokvalitetni delove tako da ova mašina može trajati jako dugo.

Kako bi mašina pružala dobre rezultate rada i nakon većeg broja korišćenja, mora se održavati i vremenom zameniti delovi koji se tokom rada habaju. Delovi za špartačkoji se najčešće menjaju su: prednje i zadnje motike, zagrtač kukuruza, drzači prednjih i zadrnjih motika, duži i kraći horizontalni držač, odlivak jastuk, odlivak ležišta nosača motike, odlivak stežač nosača motike.

Sve navedeni delovi mogu se pronaći u na web shopu:

 • držači prednje motike: Futoški, IMT, OLT
 • držači zadnje motike: IMT, Majevica
 • horizontalni držači: IMT, OLT
 • olivak jastuk: IMT, OLT
 • odlivak stezač nosača zadnje motike: IMT, OLT
 • odlivak ležište nosača zadnje motike: IMT, OLT
 • odlivak stezač nosača prednje motike: IMT, OLT
 • prednje motike: Tupanjac, IMT, Majevica, OLT
 • uzengija nosača zadnje motike: IMT, OLT
 • zadnje motike: IMT, OLT
 • zagrtač kukuruza: IMT, OLT

Huđik špartač - međuredni kultivator

Ukoliko je vaš međuredni kultivator dotrajao, niste zadovoljni pruženim rezultatima i želite da uložite sredstva u novu mašinu, uložite ih u Huđik špartač koji će vam se višestruko isplatiti tako što će vam povećati kvalitet obrade zemljišta i trajati jako dugo.

Sve mašine firme "Huđik", pa i špartač, su razvijene u saradnji sa Fakultetom Tehničkih nauka iz Novog Sada, sa kojim imaju ugovor o poslovnoj tehničkoj saradnji.