Gljivarsko društvo Novi Sad poziva sve ljubitelje prirode, a  pogotovo ljubitelje gljiva i sve one koji voleli da više saznaju o gljivama da dođu na 18. Susrete gljivara na Fruškoj gori. Ovogodišnji susreti će se po prvi put održati  na Letenci u nedelju 24.10.2021. 

Manifestacija počinje u 11 časova na platou ispred odmarališta Letenka u Nacionalnom parku Fruška gora.

Na ovoj manifestaciji učestvovaće gljivari iz preko 20 gljivarskih udruženja iz cele Srbije. Svi zajedno će se potruditi da, iako je godina bila sušna i nepovoljna za samonikle gljive prikupe i predstave što više različitih vrsta gljiva.

Na izložbi će. kako se očekuje,biti mnogo determinisanih gljiva, a determinatori će biti na izložbi u blizini i svakom zainteresovanom pojasniti i reći više o pojedinoj vrsti ili rodu.

Posetioci će moći da pogledaju i izložbu fotografija kao i da vide, probaju, kupe neke proizvode od gljiva.

U 12 časova dr Jovana Vunduk će održati predavanje o suplementima na bazi lekovitih gljiva, a naslovljeno je kao Istine i zablude o suplementima na bazi gljiva-pitajte svog gljivara.  Posetioci će imati priliku da saznaju šta su to suplementi, šta se kod nas od ovih suplemenata može kupiti, kako čitati deklaraciju, da li sami možete napraviti preparat od gljiva i tome slično. Dr Jovani Vunduk je ova tema u fokusu istraživanja kojima se i profesionalno bavi. 

Posle 13 časova moći će da se uživa u gljivarskom kotliću, a izložba će biti postavljena do 16 časova.