Na osnovu člana 29. Pravilnika o dodeli bespovratnih sredstava u okviru Pojekta za konkurentnu poljoprivredu Srbije, Tim za upravljanje Projektom, koji radi u okviru Uprave za agrarna plaćanja, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, pripremio je  Konačnu rang listu za Prvi javni poziv  u okviru sprovođenja programa bespovratnih sredstava koji se finansira iz zajma Međunarodne banke za obnovu i razvoj (Ugovor br. 9023-YF).

Nakon objavljivanja Preliminarne rang liste (19. avgusta 2021. godine), na zvaničnoj internet stranici Uprave za agrarna plaćanja (https://bit.ly/3iKtnFE) podnosioci prijave za bespovratna sredstva imali su pravo na podnošenje prigovora na dodeljeni broj bodova. Rok za podnošenje prigovora bio je 15 dana od dana objavljivanja preliminarne Rang liste, zaključno sa 03. septembrom 2021. godine.

Tim za upravljanje Projektom konkurentne poljoprivrede Srbije obradio je sve pristigle prigovore, dostavljene sa svim zahtevanim dokazima, i u formi koja je navedena u Obaveštenju koje je pratilo objavu preliminarne Rang liste (https://bit.ly/3oQQ0fo) i formirao Konačnu rang listu. Nakon formirane Konačne rang liste, Uprava za agrarna plaćanja donosi Rešenje o odabravanju prava na korišćenje bespovratnih sredstava prema redosledu na Konačnoj rang listi za zahteve za koje postoje finansijska sredstva opredeljena za sprovođenje Prvog javnog poziva. Uručenjem rešenja završava se prva faza i počinje druga faza Prvog javnog poziva u okviru sprovođenje programa dodele bespovratnih sredstava.