EU info point Novi Sad organizuje onlajn info sesiju "IPARD - mogućnosti za poljoprivrednike" u sredu, 06.10. sa početkom od 18:00.

Zainteresovani mogu da se prijave

na: https://euinfo.civicatalyst.org/ipard

Osnovni cilj ove sesije je da se poljoprivrednim proizvođačima (gazdinstva, preduzetnici, DOO...) pruže informacije koje im mogu pomoći u razvoju poslovanja i obezbeđivanju sredstava. Teme o kojima će se govoriti:

• IPARD - EU Instrument za pretpristupnu pomoć u oblasti ruralnog razvoja
• MERA 1: Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava
• MERA 3: Investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i prodaje poljoprivrednih i proizvoda ribarstva
• MERA 7: Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja
• Značaj planiranja - neophodni uslovi i način pripreme dokumentacije
• Primeri iz prakse

Sesiju vodi MSc Slađana Gluščević koja je profesionalni dugogodišnji novinarski angažman u štampanim i internet medijima koji je posvetila informisanju o dešavanjima u agraru, analizirajući probleme i modele razvoja ovog sektora, upotpunila osnivanjem organizacije čiji su članovi eksperti za medije, poljoprivredu i EU fondove – Info centar za ruralni razvoj Agrosmart www.agrosmart.net.

Kroz master studije UNESCO katedre za preduzetništvo Univerziteta u Novom Sadu istraživala je mogućnosti razvoja ruralnog sektora korišćenjem IPARD programa, a znanje o agrarnoj politici EU i evropskim fondovima sticala i tokom Specijalističkog programa Fonda Evropski poslovi AP Vojvodine i Univerziteta u Novom Sadu „Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove“.