Srbobran će u subotu, 4. septembra, biti domaćin 21. Srbobranske brazde, tradicionalnog i jedinstvenog  takmičenja orača u Vojvodini. Okupljanje učesnika zakazano je za 07.00 časova u ulici Doža Đerđa, kod Mesne zajednice Srbobran, odakle će se u defileu kroz glavnu srbobransku ulicu provozati do "Pionira", gde se održava manifestacija. U defileu osim  takmičara mogu učestvovati i  drugi poljoprivrednici sa svojim traktorima. Otvaranje manifestacije je u 09.00 sati, a start “ukrštanja” plugova zakazan je za  09.30.

Srbobranska brazda iz godine u godinu okupljja sve veći broj i takmičara i posetilaca. Razloga za to svakakako ima. Parcele "Pionira" su te subote ne samo mesto gde se nadmeću poljoprivrednici već i mesto gde razmenjuju svoja iskustva, a deo manifestacije je i izložba poljoprivredne mehanizacije. Takođe manifestacija čiji je od osnivanja glavni organizator MZ "Srbobran", ima i edukativni karakter s obzirom na to da  posetioci u prilici da se upoznaju sa savremenim trendovima bilje proizvodnje.

Kotizacija za učešće se ne naplaćuje, rok za prijavljivanje je do samog početka manifestacije u MZ Srbobran ili pozivom broja: 0631077652.