Priznanja "Kapija uspeha" koje je ustanovila Privredna komora Vojvodine dodeljena su danas, 29 put zaredom, najboljim poslenicima ugostiteljsko turističke delatnosti. Za laureate su izabrani oni koji su po oceni komisije i u  ovoj teškoj godini koju je obeležila pandemija uspeli  da na najbolji način  predstave multietničku zajednicu Vojvodine i doprinesu oblikovanju vojvođanskih turističkih vrednosti.

Predsednik PKV Boško Vučurević istakao je da je protekla godina bila teška za turizam ali i da je turiste više usmerila prema domaćim destinacijama. Pozvao je sve da neguju takozvani patriotski turizam kako bi pomogli razvoj domaćih atraktivnih destinacija.

Nataša Pavlović, predsednk komisije koja je ocenjivala kandidate za ovo priznanje istakla je da turistička ponuda u Vojvodini polako dostiže najviše standarde, kao i da ima jedinstvenu ponudu kada je u pitanju kulturno nasleđe, multikulturalnoost, gastronomija.

Ovom skupu, koji je održan u prostoru Arghiva Vojvodine prisustvovao je i pokrajinski sekretar za privredu dr Nenad Ivanišević koji je učestvovao u dodeli priznanja dobitnicima.

Kapije uspeha dodeljene su: Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Banja Kanjiža" u Kanjiži, Lovačkoj kući "4 jelena" u Kaću, restoranu "Piknik" u Novom Sadu, vinariji "Maurer" u Hajdukovu i "Muzeju vojvođanskih Slovaka" uBačkom Petrovcu.

Dodeljeno j ei osam plaketa za kvalitet usluga, kao i nagrada "Zatno pero privrede" za lični doprinos afirmaciji vojvođanskog turizma. Ovu nagradu dobio je fotograf Martin Candir.

A.M.