Pravo na kolektivni žig „čuvarkuća", u okviru projekta Privredne komore Srbije (PKS) “Stvarano u Srbiji”, dobila su još 42 domaća proizvoda prehrambene industrije. Za manje od godinu dana 714 proizvoda ponelo je ovu oznaku kvaliteta i domaćeg porekla.
-Polovinom juna “Stvarano u Srbiji” obeležiće prvi rođendan, a u toku godine očekujemo i hiljaditu čuvarkuću. To je dokaz da Srbija ima veoma kvalitetne proizvode, ne samo u prehrambenoj već i u drugim industrijama, konkurentne na domaćem i globalnom tržištu, koji postaju sve češći izbor potrošača, rekao je na predstavljanju novih proizvoda Mihailo Vesović, direktor Sektora za internacionalizaciju i strateške analize PKS i predsednik  Saveta za dodelu žiga.
Takođe je istakao da je sve je više firmi koje konkurišu za kolektivni žig, a  “čuvarkuća” kao garant da je najmanje 80 odsto vrednosti stvoreno u Srbiji nalazi se na proizvodima kako velikih kompanija tako srednjih i malih što pokazuje da je “Stvarano u Srbiji” usmereno na jačanje ukupne privrede, povećanje zaposlenosti i investicija, unapređenja konkurentnosti i imidža kompanija. 
Nove „čuvarkuće" su 22 proizvoda kompanije “Imlek”, 17 “Univereksporta”, dva “Danubiusa”, jedan proizvođača organske hrane porodične firme “Dolovac organik”, koji posluju uz podršku dm drogerie inkubatora.
-Veliko nam je zadovoljstvo što smo kao regionalni lider u proizvodnji mleka i mlečnih proizvoda stekli pravo na korišćenje žiga “čuvarkuća” i postali deo značajnog projekta Privredne komore Srbije koji domaće proizvode vrhunskog kvaliteta stavlja u prvi plan, jer je upravo to i važan deo strateškog opredeljenja kompanije “Imlek”. Kompanija u proizvodnji koristi isključivo sirovine domaćeg porekla, zbog čega uživa poverenje velikog broja potrošača, rekao je Jovan Bugarčić, direktor marketinga Imleka.
“Stvarano u Srbiji” predstavlja ogromnu podršku domaćim proizvodima i proizvođačima i pozitivno utiče na jačanje svesti potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda. Ponosni smo što smo postali deo ovako velikog i važnog projekta, poručuju iz Imleka.
U ”Univereksportu” ističu da dobijanje “čuvarkuće” jasno pokazuje nastojanje kompanije da, kao vodeći domaći trgovinski lanac, razvojem sopstvene proizvodnje jačaju i podržavaju domaće proizvode.
-Žig “čuvarkuća” sa ponosom nose proizvodi koje mi lično stvaramo. Organski proizvodi brenda “Organa”, pršut i vino domaćinstva Vučurević, najbolja su potvrda kvaliteta iza kojeg stoji “Univereksport” i čiju proizvodnju u potpunosti kontrolišemo koristeći samo i isključivo domaće sirovine, rekao je Nikola Cvijanović, izvršni direktor kompanije “Univereksport” uz napomenu da  projekat “Stvarano u Srbiji" ima veliki nacionalni značaj, i da će prepoznavanje kvaliteta i prihvatanje tih proizvoda od strane potrošača, koje dolazi na kraju, biti najveća nagrada za ovaj uspešan projekat.
J. C.