Poljoprivrednim proizvođačima je od 30. januara, kada je stupila na snagu Uredba o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju za ovu godinu, zaključno s jučerašnjim danom, isplaćeno ukupno 1,2 milijarde dinara subvencija, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
Isplaćene subvencije se, kako se precizira, odnose na prenete obaveze iz 2013. godine, a u toj sumi su i obaveze koje dospevaju u ovoj godini, a na osnovu podnetih zahteva po pravilnicima iz 2013. godine.
U navedenom periodu, najznačajnije isplate odnose se na podsticaje u stočarstvu u ukupnom iznosu od 1,12 milijardi dinara. Od ovog iznosa poljoprivrednim proizvođačima isplaćena je i trećina iznosa koja se odnosi na isplatu premije za mleko za četvrti kvartal 2013, oko 380 miliona dinara, što je u poslednje tri godine najranija isplata poljoprivrednicima koji se bave ovom vrstom poljoprivrede.
Ministar poljoprivrede Dragan Glamočić najavio je da će isplata svih zaostalih dugovanja poljoprivrednim proizvođačima u naredna dva meseca biti realizovana.