Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a ministar za brigu o selu Milan Krkobabić rekao je svoj izraziti stav u vezi obezbeđiivanja osiguranih cena poljoprivrednih proizvoda. 

-Zalažemo se za Nacionalni garantni fond. Želimo da osiguramo cene osnovnih, strateških poljoprivrednih proizvoda za Srbiju, da ih utvrdimo svake godine unapred i ukoliko tržišna cena za određeni proizvod iz bilo kog razloga bude niža od utvrđene, da poljoprivredniku iz tog fonda bude isplaćena razlika. Naš stav je da država mora da se "meša"! – rekao je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić gostujući u jutarnjem programu  Radio televizije Srbije.
Krkobabić je, kako se navodi u Saopštenju Službe za odnose sa javnošću resornog Ministarstva,  pojasnio da se Akademijski odbor za selo SANU i Ministarstvo za brigu o selu zalažu za osnivanje Nacionalnog garantnog fonda koji bi proizvođačima obezbeđivao garantovanu cenu za određene, strateški važne poljoprivredne proizvode, kao što su maline, pšenica, kukuruz, uljarice, juneće i svinjsko meso i sl. 
-To je imperativ za očuvanje i unapređenje poljoprivrednih gazdinstava i jedini pravi odgovor na izazove još uvek neuređenog domaćeg tržišta, kao i ozbiljna podrška naporima da se prodre na izbirljivo strano tržište, rekao je ministar Krkobabić.
          Foto: Risto Kostov/Ministarstvo za brigu o selu