Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević izjavila je juče da je, kako se navodi u saopštenju Vlade Republike Srbjie, izrada Nacrta zakona o pojednostavljenom radnom angažovanju sezonskih radnika u završnoj fazi.

Kisić Tepavčević je u okviru panela "Zajedno za digitalnu ekonomiju", na 13. godišnjoj konferenciji o ekonomskim reformama u Srbiji, naglasila da je resorno Ministarstvo, vođeno dobrim rezultatima pojednostavljenog načina prijavljivanja sezonskih radnika u oblasti poljoprivrede, prepoznalo potrebu da se taj način prijavljivanja proširi i na oblasti građevinarstva, turizma, ugostiteljstva i pomoći u kući.

Ona je podsetila na to da se na osnovu tog Zakona u oblasti poljoprivrede prijavilo 27.000 radnika i na taj način izašlo iz "sive zone", a da je u državni budžet na ime njihovih doprinosa uplaćeno 245 miliona dinara.

Kisić Tepavčević je iskazala zahvalnost NALED-u na izrađenim preporukama za ovo ministarstvo, navodeći da su to smernice na kojima će se raditi u narednom periodu.