JVP „Vode Vojvodine“ obaveštava javnost da je u okviru Interreg IPA projekta sa Republikom Hrvatskom pod nazivom "Stojimo zajedno" ("Together we stand"), a preko Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, ovom javnom preduzeću  isporučena izuzetno vredna oprema za odbranu od poplava. 
Oprema čija je vrednost preko 570.000 evra obuhvata dve mašine za punjenje vreća peskom, kapaciteta 4.600 vreća na sat, dva mobilna svetlosna tornja sa agregatom i dve pumpe kapaciteta 120 l/s sa svetlećim tornjem na prikolici. U okviru istog projekta očekuje se i isporuka 1.200 m mobilnih brana sa pratećom opremom.
Ukupna vrednost projekta je 1.797.180,20 evra od čega Evropska unija sufinansira 85% vrednosti projekta.
Nosilac posla je „Unikom“ d.o.o, a partneri na projektu, osim Autonomne pokrajine Vojvodine - Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, su i Osječko-baranjska županija, Udruženje za kreativni razvoj „Slap“, kao i Regionalna razvojna agencija „Bačka“ d.o.o. Novi Sad.
Cilj ovog projekta je zaštita ljudi i okoline u pograničnim područjima od štetnog dejstva poplava, a to se upravo postiže multisektorskim pristupom obe zemlje. Zajedničko delovanje u slučaju kriznih situacija ima ključnu ulogu kako bi reakcija na potencijalne prirodne katastrofe bila pravovremena, a šteta što manja, navodi se u saopštenju JVP „Vode Vojvodine“.