Domaćinstvima u planinskim selima opština Lebane i Medveđa, pogođenim poplavama i ledenim talasom, počelo je dopremanje paketa namirnica, prvog dela pomoći koju je obezbedila Privredna komora Srbije, dok će agregati za struju i terenska vozila u Regionalnu privrednu komoru Leskovac stići polovinom sedmice. 
Privredna komora Srbije donirala je 10 miliona dinara za stanovništvo u opštinama Lebane, Medveđa, Bojnik, Vlasotince i Leskovac, a od dela pomoći obezbeđeno je stotinu paketa namirnica, 40 agregata za struju, tri terenska vozila za domove zdravlja, kako bi lekarske službe mogle da dospeju do zavejanih sela. Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež posetiće sledeće nedelje ugrožena područja na jugu Srbije, gde je situacija veoma teška.
-Veliki problem je doći do domaćinstava u više od 40 sela, koje je nezapamćeni ledeni talas ostavio bez struje, kaže Goran Jović, direktor RPK Leskovac i navodi da su u planinskim selima u Lebanu i Medveđi uništene elektro mreže, van funkcije je više od 45 trafo stanica, polomljeno je i oboreno oko tri stotine bandera, uništeno oko 200 kilometara seoskih puteva, voćnjaka, malinjaka i stotine hektara šume. 
Podršku u otpremanju paketa namirnica daju ekipe lokalnih samouprava, Kluba ljubitelja terenskih vozila 4x4 Justinijana prima iz Lebana, dok  timovi elektrodistribucije Leskovac na terenu danonoćno saniraju štetu, navodi se u saopštenju Privredne komore Srbije.