Jedan od najvećih stočarskih koncerna u Evropi, nemačka "Angus Group" najavila je mogućnost investiranja u poljoprivredu Srbije i želju za saradnju sa potencijalnim partnerima iz oblasti stočarstva, pa će zato njeni predstavnici doći u četvorodnevnu posetu našoj zemlji, javlja Tanjug.
Prvi u nizu sastanaka biće održan danas, 29. januara, u Privrednoj komori Beograda, saopšteno je iz te komore.
Privredna delegacija Nemačke, u kojoj su osim predstavnika "Angus Group" i predstavnici stočarske agencije "Stelon", tokom posete Srbiji sastaće se s predstavnicima privrednih komora, kompanija iz agrobiznis sektora, zadružnih saveza, zadruga, lokalnih samouprava i sa poljoprivrednim proizvođačima.
Biće reči o mogućnostima poslovne saradnje u oblasti govedarstva.
"Stelon" i "Angus koncern" ponudiće srpskim poljoprivrednim gazdinstvima, zadrugama i privrednim subjektima koji obavljaju stočarsku delatnost partnerstvo u proizvodnji stoke, uz obezbeđenje povoljnih kredita kod Nemačke razvojne banke KfW.
Nemački partneri najavili su i dodatna sredstva za početak proizvodnje, kako bi se pored farmi u projekat uključili i proizvođači hrane, veterinarske ustanove i klanična industrija, podseća se u saopštenju, objavljeno je na sajtu Ekapije.