Nestabilno kretanje cena na svetskim tržištima konstantno se reflektuje i na domaćem tržištu žitarica, što se nastavilo i ove nedelje. Kukuruz je količinski bio najdominantnija roba na novosadskoj Produktnoj berzi sa ukupnom količinom od 4.500 tona. Ove nedelje na Berzi u Novom Sadu ostvaren je ukupan količinski promet 5.053 tone robe finansijske vrednosti121.247.364 dinara. U odnosu na podatke iz prethodne sedmice količinski obim prometa je u nedelji na izmaju bio manji za 6,85 odsto, dok je finansijska vrednost prometovane robe niža za 15,60 odsto.

Kukuruz nakon nedavnog naglog pada, krajem sedmice je zabeležen oporavak cena. Ugovori su zaključivani po ceni od 18,50 do 19 dinara po kilogramu, dok su ugovori sa isporukom u luku za decembar, zaključivani po cenama u rasponu od 19 do 19,50 dinara po kilogramu. Ponderisana cena je bila 18,82 dinara po kilogramu. Statistički posmatrano u odnosu na prethodnu sedmicu cena žutog zrna je bila  niža za 2,39 odsto.

Pšenica ove nedelje nije pronalazila svoje kupce na robno-berzanskom tržištu. Slabija potražnja i ponuda po ceni 21,50 dinara po kilogramu, i više, nije rezultirala realizacijom, pošto su kupci bili na nešto nižim cenama.

Cena soje se ove sedmice zadržala u fazi stagnacije. Ponderisana cena je iznosila 46,91 dinara po kilogramu što predstavlja minimalno odstupanje od -0,18 odsto u odnosu na prethodni upoređujući podatak. Krajem sedmice potražnja za sojom je bila na nešto višem  cenovnom nivou nego početkom nedelje.