Sedma sednica IPARD II Odbora za praćenje održana je u petak, 30. oktobra 2020. godine, u hotelu "Mona Plaza"u Beogradu. Usled trenutne epidemiološke situacije, sednica je organizovana kroz onlajn uključenje i prisustvo maksimalno dozvoljenog broja članova IPARD II Odbora za praćenje u sali. Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović, predsedavao je sednicom i u uvodnom delu obratio se prisutnima.

Na Sedmoj sednici IPARD II Odbora za praćenje, dat je pregled ostvarenih rezultata u sprovođenju IPARD podsticaja kao i plan aktivnosti za naredni period sa aspekta Upravljačke i IPARD Operativne strukture. Članovi IPARD II Odbora za praćenje usvojili su predlog Četvrte izmene IPARD II programa, kao i izmene Akcionog plana za tehničku pomoć za 2020. godinu i Akcioni plan za tehničku pomoć za 2021. godinu. Pored toga, na sednici su predstavljeni rezultati evaluacije dosadašnje implementacije IPARD II programa, kao i nalazi sprovedene sistemske  revizije u 2020. godini.

Pored članova IPARD II Odbora za praćenje, sednici su prisustvovali predstavnici Generalnog direktorata Evropske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj, Delegacije Evropske unije u Srbiji, Ministarstva finansija, Ministarstva za evropske integracije, Kancelarije za reviziju sistema upravljanja sredstvima Evropske unije i drugi.

Podršku organizaciji sednice pružio je projekat IPA 2015:

-Jačanje kapaciteta za usklađivanje sa pravnim tekovinama EU u oblasti poljoprivrede, ruralnog razvoja, bezbednosti hrane, veterinarske i fitosanitarne politike, koji finansira Evropska unija.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede