Da se zajedničkim snagama može postići mnogo iz godine u godinu dokazuju meštani Bačkog Monoštora. Sakupljajući recikalažni materijal: plastiku, gume, staklo i limenke, Udruženje građana "Bodrog", Mesna zajednica i građani, u saradnji sa  Predškolskom ustanovom "Vera Gucunja", prikupili su sredstva pomoću kojih su monoštorskom vrtiću obezbedili novi sistem za grejanje.

Tim povodom, vrtić u Bačkom Monoštoru posetio je i gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković.

-Pre svega bih se zahvalio Udruženju građana Bodrog, Mesnoj zajednici, kao i Predškolskoj ustanovi što su zajedničkim snagama omogućili mališanima u Bačkom Monoštoru da dobiju centralno grejanje na pelet. Ovo je još jedna u nizu akcija Mesne zajednice udruženja građana sa područja Bačkog Monoštora, jer su reciklažom stakla, guma, kao i limenki sakupili sredstva i uz donaciju  Predškolske ustanove uradili još jedno lepo delo ovde u vrtiću,  rekao je Ratković i pozvao građane  i ostale mesne zajednice da i oni u svojim mestima organizuju ovakva lepa dela.

Ovo je treća sprovedena aktivnost koju je pokrenulo Udruženje građana "Bodrog" , a koja je unapredila uslove boravka u vrtiću. Sredstva za obezbeđenje gejawa na pelet građani su prikupili prodajom limenki i stakla u okviru akcije pod nazivom Pokupiti limenku može svako da se vrtić zagreje lako.

-Prikupljeno je oko 600 kilograma limenki koje su upućene na reciklažu, kao i oko tone tone stakla koje je poslato na reciklažu. Novčana sredstva i donacije naših sugrađana koja su sakupljena, iskoristili smo uz pomoć Predškolske ustanove "Vera Gucunja" da se realizuje ovaj projekat, istakao je Forgić.

Izvor: Grad Sombor