Unikatnost "vranca" otvara vrata svetskog vinskog tržišta - POLJOPRIVREDNIK  specijalizovani list za seloTokom avgusta i septembra pred komisijama Novosadskog sajma našla su se vina i jaka alkoholna pića, a poznati su i  najbolji među "Najboljima u 2020".

Vinarija "Grabak", Vrnjačka Banja, nagrađena je Velikim šampionskim peharom za vrlo visok kvalitet ocenjenih belih, roze i crvenih vina.

Pehari Novosadskog sajma će krasiti vitrine beogradske Vinarije "Nikad nije kasno" - osvojen za vrhunski kvalitet ocenjenih belih i crvenih vina, a Vinarije "Ilić – Nijemčević", Bikić Do za izuzetan kvalitet ocenjenih belih vina.

Za vrlo visok kvalitet velikog broja ocenjenih uzoraka voćnih rakija Veliki šampionski pehar Novosadskog sajma pripao je Slobodanu Seniću iz Viševca, Opština Rača. Peharima Novosadskog sajma nagrađeni su Destilerija „Rajin“, Banatsko Novo Selo za visok kvalitet širokog asortimana voćnih rakija, "Destilerija Pigmalion, Eko plantaže Tamnjanica", Bela Palanka - za vrlo visok kvalitet asortimana voćnih rakija i likera i kruševački "Šmek 037" - za visok kvalitet ocenjenih voćnih rakija i rakije od grožđa.

Među onima koji su na vrednovanje ponudili i vina i jaka alkoholna pića najbolja su bila beogradska "Patrijaršijska dobra" te su Velikim šampionskim peharom nagrađena za vrlo visok kvalitet veoma širokog asortimana voćnih rakija, vina, specijalnih rakija i likera. U istoj kategoriji, vrhunskim priznanjem Peharom Novosadskog sajma nagrađena je "Vinska kuća Milinčić", Aleksandrovac za vrlo visok kvalitet ocenjenih uzoraka jakih alkoholnih pića i vina.