U susretu s najznačajnijim korisnicima podsticaja u poljoprivredi u AP Vojvodini u 2013. godini, predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić i potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić najavili su dalju finansijsku podršku i u narednoj godini. Za subvencije u najznačajnijoj privrednoj grani u Pokrajini, u budžetu za 2014. godinu planira se oko 2,2 milijarde dinara.
Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić rekao je da je sredstva iz nekoliko programa koristilo čak 4.816 korisnika, u proseku više od 100 iz svake opštine u Vojvodini. Ocenio je da se na taj način stvara jedan sloj poljoprivrednika koji mogu da povuku celu poljoprivredu napred.
Goran Ješić je rekao da mere Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i naredne godine ostaju iste. To su bespovratna sredstva. Najavio je i dve nove linije finansiranja, povoljne kredite Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede za nabavku poljoprivredne mehanizacije i Razvojnog fonda Vojvodine za kapitalne investicije u prerađivačkoj industriji i izgradnju smeštajnih kapaciteta - silosa i hladnjača. Procedure koje sprovodi Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava, podsetio je Ješić, u potpunosti su iste kao i u Evropskoj uniji.