Nova Crossover technologija predstavljena je danas u kompaniji New Holland u Torinu. Primena nove tehnologije omogućiće povećanje izlaznih performansi za 25% u odnosu na konvencionalne kombajne u ovom segment. Srž nove tehnologije jesu dva uzdužno postavljena, aksijalna bubnja prečnika 600 mm svaki koji su ujedno najveći u ovom segment kombajna. Bubnjevi su ojačani, a zahvaljujući dizajnu doprineli su povećanju izlaznih performansi. Kombinacija velikih bubnjeva sa sekcijskim podbubnjevima-korpama nudi najviše u pogledu svestranosti jer omogućuju brzo prilagođavanje rada u zavisnosti od vrste useva s kojim se radi I to za manje od 20 minuta Koliko je potrebno za njihovu izmenu.

Brzina bubnja se kontorliše iz kabine kombjana i to od strane jakog hidrualičnog varijatora pa rukovalac može lao podesiti perfektnu brzinu u skladu sa usevima I uslovima rada u polju. Sistem za izvršaj radi u kombinaciji sa dokazanim New
Holland Opti-ThreshTM sistemom koji obezbeđuje optimalni položaj zadnjeg dela podbubnja I to bez korišćenja dodatnih alata, a u skladu sa karakterisitkama useva sve kako bi se obezbedio željeni kvalitet izvršaja zrna ali unapredio kvalitet slame.

Kombjni CH7.70 sa New Holland konceptom dva rotora donosi korisnicima Crossover Harvesting iskustvo. Više od 45 godina je prošlo od kada je predstavljen prvi prvi ovaj sistem isporučuje efikasan I nežan izvršaj na tržištu istovremeno smanjujući prisutstvo oštećenih zrna u bunkeru. Specijalno dizajniran  Twin Rotor sistem dužine 3,45 m omogućava najveću separacionu površinu u ovom segment na 2,9 m2 . Sistem zahteva minimalne ismene podešavanja pri prelasku rada s jednog useva na drugi.

Kombajn CH 7.70 može biti opremljen sa hederima VarifeedTM  širine do 9,15 m, uključujući i novu verziju Varifeed od 8,53 m specijalno razvijenih hedera za ovu seriju.

Usisno grlo se može mehanički podesiti kako bi se omogućilo perfektno usklađivanje sa hederom. Na taj način se oprimizuje ugao za svaki različiti heder kako bi se postigao nesmetan tok useva u vršidbenu komoru i obezbedio najbolji protok.

Detaljnije informacije o novim CH7.70 New Holland kombajnima potražite u sledećem broju lista “Poljoprivrednik”.