Proteklog vikenda Srbija je imala priliku da predstavi pojedine organske proizvode na "Međunarodnom simpozijumu o organskoj poljoprivredi u mediteranskom regionu i proizvodima sa oznakom porekla" u Maroku, objavljeno je na sajtu Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.
Iz naše zemlje predstavljeni su proizvodi koji su proizvedeni metodama organske proizvodnje i koji su obeleženi nacionalnim znakom kojim se obeležavaju certifikovani organski proizvodi u Srbiji.
Organski ajvar i džem od šljiva predstavila je firma Foodland, dok je firma Repro trade izložila organski integralni korn fleks i testenine od organskog integralnog kukuruznog brašna.
U okviru ovog simpozijuma održan je i sedmi sastanak Mreže za organsku poljoprivredu mediteranskih zemalja MOAN (Mediterranean Organic Agriculture Network), čiji je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede član.
Cilj sastanka je bio da članovi ove mreže, koja okuplja  24 ministarstva poljoprivrede evromediteranskih zemalja, razmene mišljena o razvoju, preprekama i budućim izazovima za razvoj organskog sektora.