Lokalna kancelarija AIESEC-a u Novom Sadu organizuje projekat pod nazivom "AGROBIZNIS", koji ima za cilj edukaciju u oblasti organske proizvodnje.
Projekat se organizuje treći put u Novom Sadu, u periodu od 1. do 20. decembra, a ove godine realizuje se pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada i u saradnji sa Victoria Group, kao i opštinama Irig, Ruma, Sečanj i Beočin.
"AGROBIZNIS" je namenjen pre svega poljoprivrednicima, studentima agrousmerenja (Poljoprivredni fakultet, Ekonomski fakultet, smer Agrarna ekonomija i biznis, Tehnološki fakultet, smer Fitofarmacija) ali i stručnjacima iz prakse.
Ideja je bazirana na razvijanju i usvajanju trenda organske proizvodnje, a s ciljem da se poljoprivrednici iz Vojvodine edukuju i upoznaju s ovim vidom proizvodnje. Osim toga, kroz projekat želimo da podstaknemo mlade ljude da ostanu u svojim mestima i da se bave poljoprivredom, čime bi podsticali i ojačavali razvoj svojih opština.
Pored edukacije iz oblasti organske proizvodnje, neke od tema koje će biti obrađene na radionicama su: pisanje i realizacija biznis plana, izvori finansiranja, plasman i distribucija proizvoda, menadžment u poljoprivredi.
AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih kroz ostvarivanje pozitivnog uticaja na društvo. Prisustvom u 117 zemalja, AIESEC predstavlja najveću organizaciju koju vode studenti i svojim programima internacionalnih praksi i organizovanjem humanitarnih, edukativnih i ekoloških projekata pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.
Na ovom linku možete popuniti prijavu i ostaviti CV za učestvovanje u projektu podio.com/webforms/6164797/480317
Za dodatne informacije pratite našu Facebook stranicu: www.facebook.com/AIESECNoviSad