Nakon što dva dana poštoje obustavljena berba višnje u prokupačkom kraju berači su se vratili u svoje voćnjake pišu Južne vesti. Otkup je nastavljen, a iako nisu zadovoljni cenom, koja sada iznosi 25 dinara za kilogram, drugu mogućnost nemaju.  Cenom višnje su nezadovoljne i njihove kolege u leskovačkom kraju, a među njima i onih koji su takođe prekinuli beru.

Kao razlog što ne mogu da postignu bolju otkupnu cenu proizvođači iz Prokuplja navnode to što nemaju udruženje koje bi ih okupilo i preko kojeg bi se borili za svoje interese, a sigurno i postigli bolju otkupnu cenu. Cena od 25 dinara po kilogramu, kako navode voćari iz ovog kraja ne pokriva ni osnovne troškove.

Slična otkupna cena za kilogram višnje je i u leskovačkom kraju, od 25 do 30 dinara po kilogramu. Ovakva cena je i razlog što su neki od proizvođača odustali od berbe, jer kako kažu ne isplati im se. Drugi pak nisu odustali od berbe, ali višnju neće ni prodati već je iskoristi na drugi način.

Inače, kako navode Južne vesti na teritoriji Jablaničkog okruga zasadi višnje su zastupljeni na oko 1.600 ha dok na teritoriji Prokuplja ova proizvodnja je zastupljena na oko 2.000 ha.