Preduzeća Kwizda Agro i Jouffray-Drillaud potpisali su ekskluzivni ugovor o saradnji što će omogućiti austrijskom proizvođaču za zaštitu bilja da razvije, registruje i distribuira biologični fungicid UPSIDE® koji će se primenjivati folijarno u Centralnoj Evropi. Ovaj fungicid je baziran na kompleksu aktivnih molekula proizvode se od fragmenata kvasca (ABE-IT-56). Sa svojim novim modom akcije i visokom efikasnošću, UPSIDE® će imati fundamentalnu ulogu u  konvencionalnoj i organskoj proizvodnji vina.  Registracija UPSIDE® je planirana na tržištu Centralne Evrope 2023. godine.

UPSIDE® omogućuje efektivnu kotrolu zaštite od pepelnice aktivirajući imuni sistem biljke,  pomažući joj tako da se brže i efikasnije odbrani od patogena.

-Kwizda Agro je poznata kao vodeći  stručnjak u razvoju, pozicioniranju i registraciji proizvoda za zaštitu grožđa u Centralnoj Evropi. Sa Jouffray-Drillaud imamo jako razvojno partnerstvo koje nam omogućava da stvorimo novi folijarni biofungicid UPSIDE®, novi alat za kontrolu pepelnice, koji će se koristiti kako u konvencionalnoj tako i u organskoj proizvodnji vina, kaže Katalina Bardevik biznis direktor jedince “Nove tehnologije” u Kwizda Agro i dodaje da je UPSIDE® istinski jedinstven i snažan novi biofungicid-efikasan ali održiv, optimalno dodat u našu paletu proizvoda i nadograđuje se veoma na ciljeve kompnije koji su u skladu sa Zelenim planom.  

-Kwizda Agro i Jouffray-Drillaud imaju jedinstveni cilj da ponude farmerima ekološki i efikasan proizvod. Posle bliskog rada sa Kwizda Agro poslednjih godina, mi smo uvereni da će naše partnerstvo omogućiti UPSIDE® da postane referentni proizvod na glavnom evrospkim tržištima, kaže Luc Sent-Bonet direktor za ceo svet Joufffray-Drillaud i dodao da je cilj dizajniranje inovativnih proizvoda  koji zadovoljavaju očekivanja društva po pitanju životne sredine.