Usled obilnih padavina tokom prethodnih dana, na teritoriji opštine Lučani je došlo do izlivanja opštinskih vodotokova prvog i drugog reda kao i Tijanjskog potoka koji je poplavio Tijansko polje. Voda je ušla u pet kuća i 14 pomoćnih objekata koji se nalaze na raskrsnici puteva Tijanje- Turica. Evakuisane su porodice iz tih kuća. Oštećen je most koji se nalazi na relaciji Tijanje - Turica.

U aselju Puhovo se izlio potok na oko 200 kvadratnih metara i poplavio prostorije živinarske farme. Nema ugroženih domaćinstava. Reka Bjelica je od Puhova svojim tokom prema Lučanima poplavila ukupno oko 150 hektara poljoprivrednog zemljišta. Voda je ušla u dvorišta devet domaćinstava ali su kuće ostale suve.

U Guči je voda ušla u prizemlje upravne zgrade Elektrodistribucije u Guči ali to ne remeti snabdevanje potrošača električnom energijom. U gornjem toku Bjelice sa pritokama došlo je do stagnacije i delimičnog povlačenja vodotoka. U Đeraću i Dljinu nema opasnosti od izlivanja Bjelice, jer izgrađeni sistem odbrane od poplava u potpunosti funkcioniše, objavljeno je na sajtu Opštine Lučani

Foto: Glas Zapadne Srbije