Fondacija Ana i Vlade Divac, opština Čajetina i Privredno društvo "Zlatiborski eko agrar" pokrenuli su zajednički pilot projekat "Fond za podsticaj razvoja poljoprivredne i prehrambene proizvodnje u opštini Čajetina". Partnerski projekat zvanično je počeo sklapanjem ugovora o saradnji koji su potpisali direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac, Ana Košel i Vladimir Bojović, direktor PD "Zlatiborski eko agrar". Osnivanje inovativnog fonda podržao je USAID-ov Projekat za konkurentnu privredu, navodi se u saopštenju Fondacije.
Kroz partnerstvo opštine Čajetina i Fondacije Ana i Vlade Divac, obezbeđena su podsticajna sredstva za razvoj poljoprivredne i prehrambene proizvodnje u opštini Čajetina, u ukupnom iznosu od 3.300.000 dinara. 
-Fondacija Ana i Vlade Divac već 10 godina pomaže poljoprivrednike u seoskim područjima kako bi im omogućila pokretanje ili unapređenje proizvodnje, kao i ostanak porodica na njihovim imanjima. Do sada smo, uz pomoć donatora i partnera, pomogli više od 1.000 poljoprivrednih gazdinstava širom Srbije. Drago nam je što smo sa partnerima razvili i ovaj novi model ulaganja u razvoj poljoprivredne proizvodnje, za koji sam uverena da će biti uspešan i da će postati primer za druge opštine širom zemlje, rekla je ovom prilikom Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.
Sredstva fonda biće podeljena putem Konkursa i namenjena su podršci poljoprivrednicima i udruženjima koji se bave proizvodnjom i preradom hrane na teritoriji opštine Čajetina, čime se obezbeđuje pristup dodatnim sredstvima za unapređenje proizvodnje jagodastog voća i preradu hrane. Iznos podsticajnih sredstava je 200.000 dinara za poljoprivrednike, a 1.000.000 dinara za udruženja.
-Privredno društvo "Zlatiborski eko agrar" uz podršku opštine Čajetine poslednjih devet godina se uspešno bavi razvojem poljoprivrede na teritoriji ove opštine. Najveći deo podrške poljoprivrednicima je u okviru programa mera i subvencija za registrovana poljoprivredna gazdinstva, a manji deo obezbeđujemo iz raznih donatorskih fondova. Rado smo se odazvali pozivu na saradnju sa Fondacijom Ana i Vlade Divac  i drago nam je što smo sa partnerima razvili  i ovaj novi model ulaganja u razvoj poljoprivrede za koji sam uveren da će biti uspešan i da će postati primer dobre prakse u regionu, izjavio je Vladimir Bojović direktor PD "Zlatiborski eko agrar" doo.
Ovim inovativnim fondom se obezbeđuju podsticajna sredstva za male proizvođače hrane kako bi mogli da izvrše potrebne investicije i unaprede svoju proizvodnju, a da nemaju opterećenje kreditne kamate. Poljoprivrednicima, korisnicima sredstava, Fonda opština Čajetina će dodeliti i subvencije 30%, a udruženjima 20% od iznosa sredstava dobijenih iz fonda. 
 Konkurs za zainteresovane poljoprivrednike i udruženja proizvođača i prerađivača hrane biće otvoren 15. juna 2020. godine na sajtovima Eko agrar i Fondacije Ana i Vlade Divac.