Salon vina "Kragujevac" u organizaciji Vinskog viteškog reda Šumadije zakazan je za 20. jun u Kragujevcu. To je jedna od najprestižnijih vinskih manifestacija u Srbiji koja okuplja kako već afirmisane tako i mlade vinarije iz Srbije i regiona jugoistočne Evrope, profesionalne kupce, kolekcionare, ljubitelje vina kao i predstavnike medija. Na salonu su prisutni i proizvođači opreme za vino i enoloških sredstava, proizvođači hrane, pekarskih proizvoda, maslinovog ulja i vode, sireva i suhomesnatih proizvoda. Salon u svom pratećem programu ima predavanja i stručne radionice, kao i slaganje vina i hrane. Podršku organizaciji i radu salona vina daju brojni sponzori i profesinalne asocijacije kao što su udruženja somelijera.

Na osnovu stavova članova redakcije Vino.rs  i njenih spoljnih saradnika kao i sveobuhvatne ankete sprovedene među vinarima, enolozima, somelijerima, vinskim novinarima i trgovcima vina u Srbiji u kategoriji vinskih manifestacija Salon vina Kragujevac ocenjen je kao "Najbolja vinska manifestacija u Srbiij".

U svega nekoliko godina ovo je postala manifestacija koja je pokazala da zahtevan vinski festival može u Srbiji uspešno da se organizuje i izvan Beograda i Novog Sada. Radoznala publika i očigledno zadovoljni vinari kojih iz godine u godinu ima sve više na ovom Salonu garantuju lepu budućnost manifestaciji koja se nadovezala na uspeh šumadijskih vina generalno.