Kompanija "Delta Agrar" organizovala je danas prva u nizu prolećnih dana polja posvaćenih žitima Dan polja ozimih strnina na imanju "Napredak" u Staroj Pazovi. Bila je to prilika da "Delta Agrar" predstavi novitete u prodajnom asortimanu strnina, kao i već poznate sorte pšenice i ječma čiji je ova kuča ekskluzivni zastupnik.

Delta Agrar je proizvođač, dorađivač i ekskluzvni distributer pšenice i ječma semenskih kuća KWS, za sorte pšenice Solehio, Modern i Lazulli, zatim Saatzucht Donau za sorte pšenice Balaton, Amicus, Gaudio i ozimog ječma Carmina i Finola, kao i Axereal za sortu pšenice Basilio. Ovogodišnji novitet u prodajnom programu Delta Agrara jeste sorta Pibrac semenske kuće Syngenta čiji je Delta Agrar proizvođač, dorađivač i ekskluzivni distributer, a koju su posetioci Dana polja bili u prilici da vide. Na ogledom polju posetioci su bili u prilici da vide i dve novopriznate sorte pšenice semenske kuće Saatzucht Donau - Apexus i Cecilius .

Tradicionalno organizovan Dan polja ozimih kultura okupio je mnogobrojne poslovne partnere, prijatelje i zainteresovane pojedince pruživši im mogućnost da na polju površine 3,3 ha obiđu oglede sa ukupno deset  sorti pšenice i dve sorte ječma koje su kako se moglo videti u veoma dobroj kondiciji i najavljuju visoke prinose. 

Sorte pšenice i ječma iz proizvodnog i prodajnog porfolija su danas izuzetno priznate i prihvaćene na domaćem tržištu tako da će Delta Agrar nastojati da i u narednom periodu intenzivno radi na dopuni postojećeg sortimenta i registraciji novih sorti.