Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije, organizuju nastup srpskih privrednika na dva velika sajma koja će se održati krajem 2020. godine - III Kineskom međunarodnom uvoznom sajmu "China International Import Expo"koji će se održati u Šangaju i Međunarodnom sajmu hrane i pića "ISRAFOOD"u Tel Avivu. Prijave za učešće na ovim sajmovima su otvorene do 8. juna, 2020. godine.

"China International Import Expo"održaće se od 05. do 10. novembra ove godine, u Šangaju. Organizatori ovog sajma su Vlada Narodne Republike Kine i Kineski međunarodni uvozno-izvozni biro. Ovaj Sajam se održava u cilju podsticanja uvoza strane robe i usluga u Kinu, a u skladu sa nastojanjem Kine da promoviše globalizaciju i otvorenost tržišta.

Srbija će se predstaviti sa nacionalnim štandom u hali za prehrambenu industriju. Očekuje se da ove godine sajam okupi više od 100 zemalja učesnica, kao i 150.000 profesionalnih profesionalnih kupaca iz Kine i drugih zemalja, navodi se na sajtu RAS-a u pozivu privrednicima za učešće na ovim sajmovima RAS.

"Israfood" je najveći međunarodni sajam hrane i pića u Izraelu i jedinstveno mesto susreta proizvođača i uvoznika. Ove godine termin održavanja sajma je od 24. do 26. novembra u Tel Avivu. Manifestacija je deo Izraelske nedelje hrane koja se tradicionalno održava svake godine.

Ovi sajmovi, koji su deo Programa internacionalizacije privrednih društava, omogućavaju domaćim privrednicima da izađu na nova tržišta, predstave svoje proizvode i usluge i potencijalno sklope nove poslove i uvećaju izvoz.

Više informacija o uslovima učešća u okviru nacionalnog štanda Srbije i načinu prijave možete pronaći ovde: CIIE (Šangaj, NR Kina) i Israfood (Tel Aviv, Israel).