Pre godinu dana na tržištu Španije su prvi put predstavljeni traktori Steyer, a na nedavno održanom sajmu poljoprivredne mehanizacije FIMA u  Saragosi austrijski proizvođač je nagrađen pobedničkim priznanjem “Traktor Španije 2020” za model Steyr 6300 Terrus CVT u kategoriji modele sa snagom većom od 200 KS.  

Kompanije Steyr i Farming Agricola koji ovaj brend zastupa u Španiji imaju iskustvo ppreko četiri decenije u uvozu premijum poljoprivednih mašina. Farming Agricola ima i razvijenu jaku regiionalnu distributivnu mrežu, a u prošloj godini ova kompanija je krenula sa razvijanjem brenda Steyr.

Trakotri Terrus i na njivama u Banatu

-Od početka saradnje i Farming Acricola i Steyr su delili zajedničku ambicioznu viziju i razvijlali  je zajedno ne samo  u Španiji nego i u Portugalu. Mi čvrsto verujemo u vrednosti brenda koje su odlično usklađene u Farming Agricola. Ova nagrada jasno pokazuje koliko dobru reputaciju brend ima među farmerima, rekao je komentarišući nagradu Horhe Iglesias, generalno menadžer kompaije Farming Agricola.  

Traktori Steyr Terrus CVT su najnažniji modeli ovog proizvođača, a postoje 6300, 6270 i 6250. Osim toga što su poznati po svojoj snazi ovi traktori su prepoznati od korisnika i po visokokvalitetnim karakteristikama i tehnologiji koje obezbeđuju visoki komfor i produktivnost. Tako je između ostalog korisnicima ovih traktora na raspolaganju i S-Turn II sistem koji obezbeđuje potpuno automatizovano i lako okretanje traktora na uvratinama. Dodatno je dostupna i opcija S-Brake koja predstavlja kočioni sistem za prikolice koji omogućava stabilno zaustavljanje. Takođe karaktersitika ovih modela je i S-Guide RTK+ sistem za navođenje koji omogućava preciznost u radu do 1,5 cm.

M.Antanasković