Tradicionalni 38. sajam pčelara Vojvodine održaće se u subotu, 7.marta ove godine na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, Trg Dositeja Obradovića br.8. Sajam organizuje Savez pčelarskih organzacija Vojvodine (SPOV) u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom u Novom Sadu.

Pčelari i svi ljubitelji pčelarstva moći će da  čuju interesantna predavanja koja će biti održana u amfiteatru fakulteta nakon otvaranja skupa  u 9.45 časova.

O apiterapiji i  i apiturizmu u Sloveniji govoriće pčelar i apiterapeut Karl Vogrin iz Republike Slovenije. Pčelar Slobodan Dolašević održaće predavanje na temu "Hiljadu  zašto i hiljadu zato". Dr vet.med. Robert Bali iz Republike Slovnije govoriće o  kontroli varoe u klimatski promenjenoj okolini, a advokat  Nikola Janković reći će nešto više o pčelarstvu i pravu.

Sajam, će pratiti i velika prodajna izložbapčelarske opreme, pribora,pčelarske literature, preparata za lečenje pčela, repromaterijala za pčelarstvoipčelinjih proizvoda, koja počinjeu 9.00 časova  u holu ispred amfitetatra.

Kotizacija za učesnike sajma je 600 dinara. U kotizaciju je uračunat i zbornik radova, a za članove SPOV-a ulaz je besplatan. Kotizacija se plaća neposredno pre početka Sajma ili na tekući račun Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine 340-1957-73 Erste Banka sa naznakom KOTIZACIJA 2020.

Održavanje Sajma pomogli su Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine, Privredna komora Vojvodine, Naučni institut za ratarstvo i povrtarstvo  u Novom Sadu,  Dnevnik – Poljoprivrednik Novi Sad i drugi.

Sve dodatne informacije mogu sedobiti pozivom na tel. 063 547 012,ili putem emaila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

A.M.