U  okviru Sajmu turizma, u hali 4 "Beogradskog sajma“, na štandu Turističke organizacije Vojvodina, u četvrtak 20. februara 2020. godine, u 15 h, svi novinari moći će da probaju i slikaju  kolač iz Golubinaca, mesta koje pripada opštini Stara Pazova. Posebnost ovog kolača jeste u tome što ga je voleo čuveni kompozitor Ludvig van Betoven. Kuriozitet je da  ove godine čitav svet obeležava 250. godina od njegovog rođenja. Kolač  je spremala je lepa Ženet, žena gardijskog kapetana i ljubavnica čuvenog kompozitora. 
Degustacija se organizuje na Sajmu turizma, kao najava pete jubilarne manifestacije „Gastro Srem 2020“, koja će se održati 28. i 29. avgusta u Staroj Pazovi pod sloganom „Osetite Srem svim čulima“, a na kojoj  će biti otkriven recept ovog kolača. 
Ono što će ovu manifestaciju učiniti posebnom jeste što će svi posetioci moći da  probaju kolač, ali i da dobiju recept  ove slatke poslastice kojim je  bio zaveden i zbog kog je u Golubince, dolazio čuveni kompozitor Ludvig van  Betoven.  
Ženet, lepa živahna plavuša i  supruga gardijskog kapetana Karla Greta, bila je prva ljubav Ludviga van Betvena, ali i nakon njene udaje, o njihovoj romansi svedoče stihovi koje joj je posvetio, a koji su nastali godinu dana pošto je postala supruga gardijskog kapetana. Osim stihova, o ovoj romansi udate Ženet iz Golubinaca sa Betovenom, svedoči i crtež u akvarel tehnici „Dvorac u Golubincima 20. februara 1803.“ u kome je živela sa suprugom, a koji je nastao  pet godina nakon njene udaje. Crtež se čuva među Betovenovim dokumentima u državnoj biblioteci u Berlinu,  kao uspomena na ovu ljubav. Takode u Betovenovom muzeju u Bonu čuva se medaljon veličine 5,9 x 6,1cm Ženet  d’ Hontat.
T.G.