Naši prijatelji iz bibliotke u Leskovcu predstavili su i "Poljoprivrednik" u okviru svoje bogate kolekcije periodičnih izdanja koja nude svojim čitaocima.

Na svom fb nalogu naspisali su sledeće:

"Periodična publikacija za poljoprivredu i selo - „Poljoprivrednik“ najstarija je novina na temu poljoprivrede koja izlazi neprekidno od 1956. godine. Izdavač je „Dnevnik-Poljoprivrednik“ iz Novog Sada. Od početka izlaženja do danas urednici ove informativne publikacije trude se da informišu i savetuju stručnim savetima i ilustrovanim prilozima. Poljoprivrednici mogu dobiti savete u vezi svih agrotehničkih mera, od setve i žetve do primene herbicida, đubrenja, rada novih mašina. „Poljoprivrednik“ prati i dešavanja na sajmovima poljoprivrede i tehnike koji se održavaju širom Srbije, ali i u svetu.
Na stranicama ove serijske publikacije važne teme koje se obrađuju su: kako dobro iskoristiti poljoprivredno zemljište i druge resurse na selu, kako intenzivirati poljoprivrednu proizvodnju, kako pospešiti stočarstvo, koje su to profesionalne odgovornosti agrarnih stručnjaka-naučnika koji istražuju oblast poljoprivrede.
Ima tu i važnih tekstova o zdravoj ishrani, o značaju organske proizvodnje, putu dopremanja hrane od oranice do naših trpeza, o korišćenju prednosti biotehnologije u osiguravanju dostupnosti i kvaliteta hrane koju jedemo.
Ljudi iz struke koriste vredne naučne članke ovog nedeljnika, kao i prikaze knjiga iz oblasti agroekonomije, biznisa, marketinga koje, svaka na svoj način, promovišu selo i rad na poljoprivrednom dobru.

„Poljoprivrednik“ izlazi nedeljno i nalazi se u fondu naše Biblioteke od 2019. godine."

Najsrdačnije se zahvaljujemo na ovoj objavi.