Foto: Pixabay

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu raspisao je Konkurs  za dodelu bespovratnih sredstava privrednim društvima za otvaranje  novih radnih mesta.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje po Konkursu je 117.680.000,00 dinara.

Cilj Konkursa je otvaranje novih radnih mesta u privrednim društvima koja su povezana sa realizacijom novih investicionih projekata na teritoriji AP Vojvodine kojima je predviđeno:

- Otvaranje najmanje 10, a najviše 100 radnih mesta u roku do tri godine od dana podnošenja prijave, za novozaposlene koji će biti u radnom odnosu na neodređeno vreme sa punim radnim vremenom najmanje 36 meseci kod malih i srednjih privrednih subjekata, odnosno 60 meseci kod velikih privrednih subjekata , počev od trenutka dostizanja pune zaposlenosti.

- Ulaganje u materijalnu imovinu u iznosu ne manjem od 50.000 evra, u roku od tri godine od dana donošenja prijave.

U slučaju da bespovratna sredstva namenjena novim investicionim projektima u jedinicama lokalne samouprave treće i četvrte kategorije razvijenosti ne budu dodeljena, ista će biti raspoređena na nove investicione projekte u jedinicama lokalne samouprave prve i druge kategorije razvijenosti.

Raspodela bespovratnih sredstava opredeljenih ovim Konkursom vršiće se na sledeći način:

- 60% sredstava biće dodeljeno privrednim društvima koja nove investicione projekte realizuju na području jedinica lokalnih samouprava razvrstanih u treću i četvrtu kategoriju razvijenosti;

- 40% sredstava biće dodeljeno privrednim društvima koja nove investicione projekte realizuju na području jedinica lokalnih samouprava razvrstanih u prvu i drugu kategoriju razvijenosti.

 Konkurs je otvoren od dana objavljivanja do 06.03.2020. godine.

Dodatne informacije možete dobiti svakog radnog dana  u periodu od 10.00 do 13.00 časova:

021/487 4071   Olga Knežević,  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.   i

021/487 4158   Ognjen Dopuđ,  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  

Konkurs, Obrazac prijave sa biznis planom i Pravilnik mogu se preuzeti na sajtu www.region.vojvodina.gov.rs

A.M.