Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS) uz podršku USAID Projekta za konkurentnu privredu, drugu godinu za redom, organizuju nastup 12 domaćih kompanija na međunarodnom sajmu svežeg voća i povrća "Fruit Logistica", u Berlinu od 5. do 7. februara.
 U okviru nacionalnog štanda Srbije, pod jedinstvenim brendom Serbia Does Fruit,  predstaviće se 12 kompanija: "Select fruit" iz Subotice, "PDM Agro-Fruit" iz Pudaraca, "Borovnica klub" iz  Mionice, "Inter-Funghi" iz Požarevaca, "Glišić trend" iz Loznice, "Fine  Food Line" iz Kruševaca, "Fruct Company" iz Smedereva, "Ćirić agro MĐŽ" iz Titela, "Green Energy Group INT" iz Mladenovaca, kao i firme sa sedištem u Beogradu: "Hladnjače Brestovik", "D.V.A SAGAL Agrar", i "Pureberry", koji će se ove godine predstaviti i brendom "Pureveg".  
 Na sajmu „Fruit Logistica“ 2020, srpski proizvođači predstaviće svoje proizvode na nacionalnom štandu Srbije površine 123m², u hali B City Cube. Svake godine na sajmu „Fruit Logistica“ nastupi oko 3.200 izlagača, a broj posetilaca dostigne oko 80.000. „Fruit Logistica“ pokriva svaki segment poslovanja sa svežim proizvodima i pruža mogućnosti upoznavanja sa inovacijama, proizvodima i uslugama u međunarodnom lancu snabdevanja, kao i za umrežavanje učesnika.  Kompanije iz sektora svežih proizvoda iz čitavog sveta - od globalnih do malih i srednjih kompanija – okupiće se u Berlinu sa ciljem da dodatno unaprede potencijal za poslovanje, steknu poslovne partnere i otvore vrata novih tržišta, navodi se u saopštenju iz Privredne komore Srbije.