-Zadrugarstvo ne poznaje granice, rekao je ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj, Milan Krkobabić, koji se danas u Palati Srbija sastao sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Borisom Pašalićem, gde su razgovarali na temu saradnje u oblasti zadrugarstva, aktuelnih projekata dveju zemalja i strategija za naredni period koje bi obuhvatale poboljšanje uslova života u selima.
 
Ocenjeno je da je postojeći model zadrugarstva koji je u Republici Srbiji zaživeo, a koncipiran u saradnji sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti, nešto što je prihvatljivo i u Republici Srpskoj i da bi mogao biti primenjen, uz uvažavanje specifičnosti te sredine.
Ministar Krkobabić je rekao da očekuje da se u drugoj polovini godine krene u realizaciju ovog uspešnog modela obnove zadrugarstva i u Republici Srpskoj i finansijski pomogne  određen broj poljoprivrednih zadruga na tim prostorima.
- Zajednička rešenost u spasavanju sela Republike Srbije i Republike Srpske je ozbiljno pitanje koje zahteva neodložne mere i dogovoreno je zajedničko delovanje po programu koji će predložiti Nacionalni tim za preporod sela Srbije, a čiji je nosilac takođe Srpska akademija nauka i umetnosti, rekao je ministar Krkobabić. 
 
-Jasno je da mali ne mogu sami. U Srbiji se vidi pomak zahvaljujući primenjenim merama u zadrugarstvu, a i sami smo uvereni da zadrugarstvo predstavlja najbolji model opstanka ljudi na selu. Veoma sam zadovoljan saradnjom s intitucijama Republike Srbije i smatram da treba da nastupamo sa što više zajedničkih manifestacija i naučno-stručnih skupova, kako bismo edukovali stanovništvo i pomogli im u onome što ne mogu sami, rekao je ministar poljoprivrede Pašalić.
 
 Sastanku su prisustvovali i  akademik Dragan Škorić predsednik Akademijskog odbora za selo SANU, Darko Božić, državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Rajko Kulaga, predsednik zadružnog saveza Republike Srpske i Nikola Mihailović, predsednik zadružnog saveza Srbije, navodi se u saopštenju Kabineta ministra Krkobabića.