U 110. godini neprekidnog rada Zagrebačkog velesajma, SAJMOVI HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA slave svoj 10. rođendan i upotpunjuju se u zajedničkom terminu od 5. do 8. decembra, novim sajamskim projektom CroAGRO, međunarodnim sajmom poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije.

Nakon 15 godina poljoprivreda se vraća na Zagrebački velesajam. Paviljonima Zagrebačkog velesajma četiri će dana vladati moćne mšine i najsavremenija poljoprivredna mehanizacija i oprema.

Sajam se održava u periodu kada nema poljoprivrednih aktivnosti, sve s ciljem da ova manifestacija bude najznačajniji poljoprivredni događaj u Republici Hrvatskoj.

CROAGRO biće poljoprivredni i porodični sajam s mnoštvom zanimljivih sadržaja: stručnih skupova, konferencija poljoprivrednih porodičnih gazdinstava, održaće se izbor za najbolje proizvođače u sektoru ratarstva, stočarstva i vinarstva, izbor „Hrvatski traktor godine“ , kao i međunarodno ocenjivanje rakija i likera, sireva i jabuka... Ovo je samo deo stručnog i zabavnog programa koji posetioce očekuje svakog dana.

 SAJMOVI HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA, predstavljaju centralne događaje u Hrvatskoj na temu hrane, zdravog životaa i povratka prirodnoj ravnoteži komplementarnim pristupima.

Svojim prepoznatljivim segmentima Organica&Kronoplja, APItera Mystic i Hrana, svrstani su u sam vrh ponude ovakvih tematskih događanja, a iz godine u godinu beleže sve veći interes posetilaca, izlagača i stručnjaka.

Brojna zanimljiva i edukativna predavanja, seminari, kongresi, prezentacije i radionice samo su mali deo raznovrsnog i kvalitetnog programa sa vrsnim predavačima i gostima.

Posetioce prvog vikenda u decembru očekuju brojne „mistične“ poslastice među kojima su: Subota popodne na rubu znanosti, Kongres „Znanstveni dokazi u nekonvencionalnoj medicini“, simpozijum Apiterapija – očuvanje zdravlja pčelinjim proizvodima, brojna predavanja, radionice i seminari, gastro show sa poznatim kuvarima i drugo.

Cena ulaznice iznosi 20,00 kuna i vredi za oba sajma.

Više informacija možete pronaći na www.zv.hr