Opština Sečanj raspisala je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za sufinansiranje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije ove opštine. Predmet Konkursa je dodela bespovratnih sredstava za navaku priključnih mašina za dopunsku obradu zemljišta: kultivatora, grubera, podrivača, setvospremača, drljača, raonika za ravnanje rastresitog zemljišta i čišćenje snega.

Ukupan iznos bespovratnih sredtava koji se dodeljuje po Konkursu iznosi 600.000 dinara. Bespovratna sredstva se utvrđuju u iznosu do 80 odsto  u vrednosti investicije, a maksimalno do 100.000 dinara po investiciji odnosno korinisniku.

Prilikom razmatranja podenetih prijava u obzir će se uzeti sufinansiranje za mašine koje su nabavljene posle 1. januara 2019. godine što mora biti dokumentovano računima sa specifikacijom opreme, otpremnicama, izvodima iz banaka, garantnim listovina, carinskim deklaracijama i drugim dokazima.

Prvo na dodelu podsticajnih sredstava može da ostvari fizičko lice - nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva na teritoriji opštine Sečanj.  

Konkurs je otvoren do isteka sredstava ili do 31. decembra 2019. godine.

Više informacija o uslovima za konkurisanje možete pronaći na sajtu Opštine Sečanj na veb adresi: www.secanj.rs.